فعاليات الكلية

ثانياً
اولاً

حالة الطقس

مركز الأخبار / مؤتمرات / In a wide participation from different universities of the country College of Arts – University of Mosul holds the Ninth Scientific Annual Convention

2013-11-04 13:11:59

In a wide participation from different universities of the country

Under the patronage of his Highness Mr. Ali Mohammad Al-Hussein Al-Adeeb, minister of higher education and scientific research, and in the presence of Prof. Dr. Ubai Sa'eed Al-Dewachi, the president of university of Mosul, the College of Arts at University of Mosul holds the ninth scientific annual convention under the slogan "Human Studies between Present Time and Foreseeing Future" during the 6th  – 7th of November, 2013.

Many researchers who specialized in various humanitarian sciences from various Iraqi universities would participate in the convention, i.e., from Baghdad University, Basrah University, Al-Anbar University, Al-Qadisiya University, Sammarra University, Al-Kt University, and Tikrit University.

To make the convention successful and to reach the highest degrees of organization, the deanery of the College of Arts organized a preparatory committee for the convention. It consists of Prof. Dr. Ali Kamal Al-Deen Al-Fahadi, dean of the college (chairman), Asst. Prof. Dr. Abdul-Sattar Fadhil Khidhir (secretary), Asst. Prof. Dr. Wa'ad Ibrahim Khalil, vice dean for scientific affairs and higher studies (member), Dr. Muhib Mahmood Qassim, vice dean for administrative affairs (member), Prof. Dr. Mahmood Salih Ismail, head of information and librarianship department (member), Prof. Dr. Ismat Burhan Al-Deen, head of the department of history (member), Asst. Prof. Dr. Luqman Abdul-Kareem, head of the translation department (member), and Mr. Qusai Riyadh Kan'an (Sociology department) (member).

In his turn, the dean of the College of Arts, Prof. Dr. Ali Kamal Al-Deen Al-Fahadi, talked about the convention and said: "This convention comes as a humanitarian necessity for the life of Iraqis today. The difficulties that the country is going through are bigger than the tasks of the politicians, for they interfere in the identity of the Iraqi person, his dogma and  his culture. These humanitarian studies know how to unite and putt out the seditions, and to get people away from falling into the seditions' holocaust, which is what the enemies of Iraq want.

الكاتب: موقع الكلية

كلمة السيد العميد